מיסוי קריפטו

המאמר מאת: רו”ח יורם שיפר

תחום הקריפטו (מטבעות דיגיטליים) צומח במהירות בשנים האחרונות והמטבעות הקריפטוגרפים הפכו לנכס משמעותי בכלכלה הגלובלית. כך לדוגמה, מטבעות וירטואליים כמו ביטקוין (BTC) נסחרים סביב 84,000 דולר לביטקוין אחד (נכון ל-14 באפריל 2025) ואת’ריום (ETH) נסחר בסביבות 1,630 דולר, ומגמת הצמיחה נמשכת. כדאי לדעת כי היקף העסקאות בשוק הקריפטו העולמי בשנת 2024 היה כפול לעומת היקף העסקאות ב-2023. מגמת הצמיחה נמשכת גם ב-2025, היא משפיעה על ישראלים רבים שהם בעלי נכסי קריפטו, לכן חשוב להכיר את הנוהל החדש יחסית לתשלום מס רווחים מעסקאות בקריפטו, בהתאם לנוהל שפורסם על ידי רשות המיסים.

מטבעות דיגיטליים – רקע כללי

מטבעות דיגיטליים המכונים גם מטבעות וירטואליים, או בקיצור קריפטו, הם אמצעי תשלום מבוזר ללא פיקוח של הבנקים וגופים מרכזיים אחרים. המסחר במטבעות הקריפטוגרפיים מתבצע באופן מאובטח ומוצפן בעזרת טכנולוגיית הבלוקצ’יין, ובשונה ממטבעות רגילים ומסורתיים שערכם נקבע על ידי גוף פיננסי מרכזי כמו בנק ישראל, הערך של מטבעות הקריפטו נקבע בהסכמה בין המשתמשים ברשת האינטרנט, לכן המטבעות הדיגיטליים מערערים על המערכת הפיננסית ומערכות המיסוי הקונבנציונאליות.

בעשור האחרון התרחב השימוש באמצעים טכנולוגיים חדשניים לצורך תשלום עבור מוצרים ושירותים שונים, והשימוש במטבעות הקריפטוגרפיים הולך וצובר תאוצה בישראל וברחבי העולם. יחד עם זאת, אחת מהסוגיות הנוגעות למטבעות הקריפטו הוא השימוש במטבע המבוזר לצורך הלבנת הון ולביצוע עסקאות הקשורות לסמים, אמצעי לחימה וכדומה. לכן, הרשויות החלו במאמצים לנטר ולפקח על העסקאות המבוצעות באמצעות מטבעות וירטואליים, בין היתר עסקאות הנוגעות להפקת רווחים ממסחר במטבעות הקריפטו. אחד מהאתגרים הייחודיים בשוק הקריפטו נוגע להיבטי המיסוי על מטבעות דיגיטליים מבוזרים, לכן חשוב להבין את ההגדרה של מטבעות הקריפטו כנכס ולא כמטבע על ידי רשות המיסים בישראל, מאחר שהפעילות בקריפטו מסווגת כהכנסה הונית (רווח הון) החייבת בתשלום מס (כולל עליית ערך המטבע), בהתאם לסעיף 88 לפקודת מס הכנסה.

מיסוי קריפטו

מה נחשב נכס דיגיטלי לצורך מס?

הממשלה מקדמת הצעת תיקון לתקנות מס הכנסה (ניכוי מתמורה או מרווח הון במכירת נכס דיגיטלי) לצורך הגברת הוודאות מבחינת מיסוי הפעילות הכלכלית הקשורה לנכסים דיגיטליים. מאחר שאין עדיין הגדרה רשמית ומפורשת למשג נכס דיגיטלי בחקיקה, רשות המיסים פרסמה את עמדתה בנושא מיסוי קריפטו באמצעות הבהרות, חוות דעת ונהלים מחייבים, וכפי שציינו מטבע דיגיטלי נחשב בעיני רשות המיסים בישראל כנכס לצורכי מס ולא כמטבע חוקי.

למעשה, רשות המיסים רואה בנכסים הבאים כנסים דיגיטליים:

  • מטבעות קריפטוגרפים כמו ביטקוין, את’ריום, ריפל וכו’.
  • אסימונים מסוג UTILITY המעניקים למי שמחזיק בהם גישה לשירות או מוצר מסוים.
  • אסימונים מסוג SECURITY המייצגים בעלות על נכס מסוים כמו מניות או אג”ח, לכן הם עשויים להיחשב כניירות ערך לצורך מיסוי.
  • נכסי NFT בהתאם לאופי הפעילות וסוג הנכס. ראשי התיבות של NFT הם Non Fungible Tokens, וסעיף 88 לפקודת מס הכנסה קובע כי NFT מהווה חזקה בלתי מוחשית בנכס מסוים לכן מכירת NFT יוצרת אירוע מס בהתאם לעקרונות שפורסמו בחוזר מס הכנסה בשנת 2018.

בתוך כך, כדאי להבין את ההבדל בין ארנק דיגיטלי פרטי לארנק בבורסה:

  • ארנק דיגיטלי פרטי – הארנק שבו מחזיקים מפתחות פרטיים כדי לשלוט בנכסים הדיגיטליים באופן מלא. רשויות המס מתקשות לעקוב באופן ישיר אחר הפעילות בארנק דיגיטלי.
  • ארנק בבורסה – הארנק בבורסה הוא חלק מפלטפורמת המסחר במטבעות קריפטו בבורסה, ולרוב יש חובת דיווח על פעילות המשתמש לרשות המיסים, בהתאם לכללי הרגולציה.

סיווג משפטי של מטבעות קריפטוגרפיים

מטבע הקריפטו הראשון והמוכר ביותר הוא הביטקוין שנוצר בשנת 2008 ונכנס לשימוש בשנת 2009. מאז המצאת הביטקוין נוצרו אלפי מטבעות דיגיטליים נוספים הנסחרים בפלטפורמות דיגיטליות שונות, ומהמטבעות הבולטים הם ביטקוין, את’ריום, ריפל ולייטקון.

במשך השנים ועד מתן פסק הדין במאי 2019 בעניין נועם קופל, בתיק ע”מ 11503-05-16, המשקיעים התייחסו למטבעות הקריפטו, ובראשם הביטקוין, כמטבע לכל דבר, לכן כאשר הם הפיקו רווחי הון ממכירת המטבע הדיגיטלי וכתוצאה מעליית הערך של שער המטבע, הם התייחסו לרווח ההון כרווח אינפלציוני, כלומר הפרשי שער המקנים פטור מתשלום מס במדינת ישראל.

לאחר שבית המשפט פסק בתיק ע”מ 11503-05-16, כי מטבע הביטקוין אינו עונה על ההגדרה שנקבעה בפקודת מס הכנסה למושג מטבע, הוחלט כי הביטקוין אינו עונה גם על ההגדרה של מטבע חוץ לפי חוק בנק ישראל, מאחר שהוא אינו מהווה הילך חוקי בחו”ל. בית המשפט פסק כי עליית הערך במטבע הקריפטו לא נוצרה בגלל הצמדה לשער המטבע לכן אין אפשרות לתת סיווג של הפרשי שער על פי פקודת מס הכנסה, ובמילים אחרות אין אפשרות לפטור את המטבעות הדיגיטליים מהמרכיב של רווח הון נומינלי.

נכון להיום עמדת רשות המיסים בנוגע למיסוי קריפטו מבוססת על פסיקת בית המשפט המחוזי, ולפי עמדת רשות המיסים חלה חבות מס בשיעור של 25%, אלא אם רכישת המטבע המבוזר התבצעה לפני 2012, ובמקרה זה המיסוי שונה.

ראוי לציין כי בחוזר שהתפרסם על ידי רשות המיסים בישראל בשנת 2018 הובהר כי מטבע קריפטו נחשב לנכס ולא למטבע, לכן השקעה במטבעות דיגיטליים דומה למסחר בניירות ערך ולהשקעות בנדל”ן, ובעקבות כל עלייה בערך הנכס יחול חיוב במס בעת מימוש המטבע הדיגיטלי.

לפי סעיף 88 לפקודת מס הכנסה מטבע הקריפטו מוגדר כנכס, בדומה לניירת ערך, לכן בעת מימוש המטבע, בין היתר בעת המרת מטבע קריפטו כמו ביטקוין לשקלים חדשים, ברשות המיסים מטילים מס רווחי הון, ובמקרים מסוימים הוראות המס קובעות שיש להחיל מס פירותי.

סיווג פעילות הקריפטו” האם מדובר בהכנסה הונית או עסקית?

לאחר שהבנתם כיצד השתנה הסיווג של מטבעות הקריפטו בעיני רשות המיסים בישראל, חשוב לציין כי לפי עמדת רשות המיסים מטבע דיגיטלי מסווג כנכס לצורכי מס ולא כמטבע, בהתאם לחוזר שפורסם ב-2018 ולפי פסיקת בית המשט המחוזי שאישר זאת.

כלומר, השקעה במטבע קריפטו היא פעולה באותו מעמד כמו ניירות ערך ונדל”ן, ועלייה בערך הנכס מחייבת בתשלום מס בעת המימוש. יודגש, כי יש לשלם מס לא רק בעת מימוש מטבעות דיגיטליים אלא גם כאשר מבצעים המרה בין מטבעות דיגיטליים שונים.

דיני המס בישראל קובעים כי החזרת מטבע דיגיטלי מהווה החזקה בנכס הוני, לכן רכישת מטבע דיגיטלי כמו ביטקוין הינה רכישה הונית, בדיוק כמו במכירת המטבע, והתמורה מסווגת כהכנסה הונית החייבת במס בהתאם.

מאחר שנקבע כי קריפטו הוא נכס חלים עליו כללי המיסוי כמו מיסוי עסקאות בנכסים, לרבות חובת דיווח ותשלום מס בגובה 25% לאדם פרטי. יש להתייחס נכון לסוגיית חבות המס בגין פעילות קריפטו הנחשבת להשקעה הונית ובעלת היבט פסיבי לבין פעילות מסחרית שיש לה היבט אקטיבי.

הפסיקה בנושא מיסוי קריפטו עיצבה מבחנים ייעודיים להבחנה בין הכנסה הונית להכנסה פירותית (עסקית), והקריטריונים לסיווגי פעילות קריפטו כעסק הינם:

  • מחזור פעילות – היקף העסקאות הכולל בקריפטו, כאשר מחזור פעילות גבוה עשוי להעיד על פעילות עסקית, לכן המס יחושב לפי מדרגות המס ושיעור המס השולי, והמס יכול להגיע עד 50%, לעומת מס רווח הון העומד על 25%.
  • תדירות העסקאות – מספר העסקאות שבוצעו בתקופה נתונה עשוי להעיד על פעילות עסקית. ככל שתדירות הפעילות רבה יותר כך הדבר מצביע על אופי פירותי.
  • היקף ההשקעה – היקף ההון המושקע בפעילות בקריפטו עשוי ללמד על אופי הוני או פירותי.
  • ידע ומומחיות – מבחן הבקיאות נועד לבחון את רמת הידע, וככל שהבקיאות והידע בעסקאות אלו גבוהים יותר כך הדבר מצביע על אופי פירותי.

כאמור, לסיווג ההכנסה כהונית או פירותית יש משמעות כבירה מבחינת חבות המס וחובת הדיווח. יש לדווח על פעילות בקריפטו באמצעות טופס 909, וניתן לדווח באופן מקוון. השלכות הסיווג על שיעורי המס וחובת הדיווח הן:

  • רווח הון – מס רווח הון בשיעור 25% ליחיד והגשת דיווח במסגרת הדוח השנתי למס הכנסה.
  • הכנסה עסקית – מיסוי לפי שיטת מדרגות המס, המס יכול להגיע עד 50%, ובנוסף מאחר שזו הכנסה עסקית חלים עליה תשלומי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, וחובת הדיווח כוללת ניהול ספרים כחוק, דיווח תקופתי אם נדרש, תשלום מקדמות מס וכו’.

אירועי מס בעולם הקריפטו: מתי צריך לשלם מס?

על פי מדיניות רשות המיסים בישראל, נוצר אירוע מס בעולם הקריפטו המחייב בתשלום מס, במקרים הבאים:

  • מכירה או המרה של מטבעות קריפטו – הרווח (או הפסד) מחושב כהפרש בין מחיר המכירה למחיר הקנייה המקורי, לפי שער החליפין ביום הקנייה. יש לשלם את המס בעת הגשת הדוח השנתי בסיום שנת המס שבה בוצעה המכירה או ההמרה של מטבעות הקריפטו. החישוב נעשה לפי שיטת FIFO ( נכנס ראשון יוצא ראשון ), בהתאם להוראות מס הכנסה.
  • קבלת תמלוגים (Rewards) – מיסוי השקעות דיגיטליות בשוק הקריפטו מסוג Staking Lending, Yield Farming, כלומר מיסוי תגמולים. שווי התגמולים נקבע בהתאם לשווי המטבעות שהתקבלו בשקלים ביום קבלתם, ומדובר לרוב בהכנסה פירותית בדומה לריבית או דיבידנד, לכן מחשבים מס הכנסה רגיל בהתאם לשיעורי המס השולי החלים על הנישום.
  • שימוש במטבעות קריפטו לרכישת נכסים/שירותים – כאשר משתמשים במטבעות קריפטו לרכישת מוצר או שירות נוצר אירוע מס, לכן מחשבים את הרווח או ההפסד בין מחיר הקנייה של המטבע לבין שוויו ביום השימוש לרכישת נכס או שירות מסוים, ואם קיים רווח חלה חובה לתשלום מס רווח הון.
  • איירדרופים (Airdrops) – מיסוי מטבעות קריפטו שהתקבלו בחינם, מאחר שזו הכנסה פירותית ושווי המטבע ייקבע לפי שער החליפין שלו בשקלים ביום קבלתו.
  • כרייה (Mining) – חוזר רשות המיסים 05/2018 קובע את עניין ההכנסות מכרייה, ולפי רשות המיסים זו הכנסה עסקית החייבת בתשלום מס, בניכוי הוצאות כמו חשמל, ציוד ועלויות תחזוקה לפעילות הכרייה.
  • DeFi (Decentralized Finance) – מיסוי פעולות שונות במסגרת פרוטוקולי DeFi, כולל החלפות, מתן הלוואות וקבלת ריבית. באופן כללי, החלפת מטבע קריפטו אחד באחר עשויה להיחשב כמימוש (רווח או הפסד הון), קבלת ריבית או קבלת תגמולים, וזו הכנסה עסקית החייבת במס.
  • NFT (Non-Fungible Tokens) – רשות המיסים קבעה כי חל מיסוי עבור מכירה, קנייה או החלפה של נכסי NFT, בהתאם לנסיבות ואופי הפעילות. הרווח ימוסה כרווח הון בעוד פעילות שיטתית ומסחרית בתחום ה-NFT עשויה להצביע על פעילות הנחשבת כהכנסה עסקית, והמס יחושב בהתאם.

חישוב המס: איך מחשבים את חבות המס על פעילות קריפטו?

חישוב חבות המס על פעילות קריפטו אינו פשוט ומחייב מעקב שוטף ומדויק אחרי העסקאות שבוצעו, כולל תיעוד מפורט של מחירי הקנייה והמכירה, שערי חליפין, הוצאות מוכרות רלוונטיות ועוד. בשל מורכבות חישוב המס על פעילות בקריפטו מומלץ לפנות למשרד רואי חשבון זיו שיפר ושות’ המתמחה במיסוי קריפטו ובתכנוני מס.

כדי לחשב רווח הון ממכירת קריפטו יש לתעד את מחיר המטבע בשקלים, כלומר מחיר קנייה, וחשוב לתעד את מחיר המכירה ולעקוב אחר שער החליפין של מטבע הקריפטו הרלוונטי ביום העסקה. חשוב להשתמש בשער חליפין מוכר ורשמי לחישוב מדויק של שווי המטבע בשקלים במועדי הקנייה והמכירה.

רשות המיסים מכירה בהוצאות ישירות הקשורות לפעילות בקריפטו כמו מכירה וקנייה, למשל עמלות בבורסות, דמי ניהול ועוד.

כדאי לדעת כי יש שתי שיטות עיקריות ונפוצות לחישוב עלות המכירה:

  • FIFO (First In First Out) – המטבעות הדיגיטליים הראשונים שנרכשו מחושבים כראשונים שנמכרו.
  • LIFO (Last In First Out) – המטבעות האחרונים שנרכשו מחושבים כראשונים שנמכרו.

שיטה נוספת ונפוצה יחסית נקראת Average Cost Basis, ולפיה מחשבים מחיר ממוצע לכל המטבעות מאותו סוג, ולאחר מכן מייחסים את הממוצע לכל מכירה.

ראוי לציין כי השיטה הנפוצה ביותר בישראל היא שיטת החישוב לפי FIFO,אך תמיד חשוב לוודא איזו שיטה נבחרה לחישוב עלות המכירה מול רואה חשבון או יועץ מס.

דוגמה 1 לחישוב כללי לפי FIFO: נניח ורכשתם מטבי ביטקוין אחד בחודש ינואר לפי שווי של 20,000 דולר לביטקוין אחד, ורכשתם ביטקוין אחד נוסף בחודש יוני לפי שווי של 30,000 דולר. אם מכרתם 1 ביטקוין בחודש יולי לפי שווי של 35,000 דולר, הרי לפי שיטת FIFO אתם מוכרים את המטבע שנקנה בינואר לפי רווח של 15,000 דולר (35,000 – 20,000), ללא עמלות. אם אתם מחזיקים את מטבע הביטקוין השני מהקנייה ביוני, עלות קניית המטבע תישאר לפי 30,000 דולר עד מכירתו.

דוגמה 2 לחישוב המרות ממטבע אחד לאחר: נניח ורכשתם ביטקוין לפי שווי של 20,000 דולר ואתם מבצעים המרה שלו לאת’ריום, כאשר שווי הביטקוין בעת המרתו לאת’ריום עמד על 25,000 דולר, זכיתם ברווח ריאלי של 5,000 דולר, ולמעשה רכשתם את’ריום לפי עלות קנייה של 25,000 דולר.

בתוך כך, עליכם לכלול בחישוב עמלות שונות כמו עמלות רכישה ומכירה, עמלת משיכה מארנק דיגטלי או מהבורסה ועמלת המרה, ככל שישנה. חלק מהעמלות ניתן לכלול בעלות מטבע הקריפטו וחלק מהעמלות וגם דמי הניהול מהווים הוצאות מוכרות שניתן לקזז מהרווח, בהתאם להוראות רשות המיסים. בשל מורכבות הנושא מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס המתמחים במיסוי קריפטו.

דיווח לרשויות המס: איך מדווחים על פעילות קריפטו?

במקביל לפרסום הנוהל לקבלת כספי מיסים בגין רווח ממימוש אמצעי תשלום מבוזר (חוזר מספר 6/2024) שאושר כהוראת שעה ל-6 חודשים, החל בינואר 2024, רשות המיסים פרסמה את עקרונות התהליך לבדיקת הרווח מעסקאות קריפטו, ויש לדווח על הפעילות במטבעות הדיגיטליים באמצעות טופס 909.

נוהל הוראת שעה לקבלת כספי מיסים נועד להקל על תשלום מיסים שמקורם ברווחים מעסקאות במטבעות קריפטו, וזאת לאור הקשיים שהבנקים המסחריים בישראל הערימו בנושא, ובגלל הקושי לעקוב אחר המרות מטבעות דיגיטליים ללא מכירה אמיתית, כלומר כסף פיאט (מטבעות לאומיים כמו שקל, דולר וכד’).

ההוראות קובעות את חובת הדיווח בדרך הבאה:

דיווח שנתי – משקיעים נדרשים לדווח על הרווחים שהם הפיקו בעסקאות קריפטו במהלך שנת המס, באמצעות הדוח השנתי. בטופס 909 הכולל הצהרה של הנישום ומשמש לדיווח על הפעילות במטבעות דיגיטליים יש לפרט ולספק פרטים על סכום העלות וסכום התמורה בעקבות מימוש מטבעות קריפטו, ובנוסף הטופס כולל פירוט של ההכנסה החייבת והמס שיש להעביר לחשבון הבנק של רשות המיסים. בעת מילוי הטופס יש לצרף נייר עמדה לחישוב ההכנסה וחבות המס, לצרף אסמכתא לכל מקור כספים ויש לצרף מסמכים ואישורים נוספים.

תיעוד – במסגרת הדיווח לרשות המיסים יש לספק נייר עמדה על ההכנסות החייבות במס, ויש לפרט את סכום המס ולפרט באמצעות אסמכתאות מה מקור הכספים ששימשו לרכישת מטבעות קריפטו, תנועות של המטבעות הדיגיטליים בתקופת החזקתם, אישורים על הפקדת התמורה ממכירת מטבעות קריפטו לחשבון הנישום מנותן השירות הפיננסי, כתובת פומבית של הארנקים הדיגיטליים, שמות הבורסות, זירות המסחר ונש”פים באמצעותם בוצעה הפעילות במטבעות הדיגיטליים, אישורי מהבנקים בישראל שסירבו לקבל כספי מס מחשבון זר או לפתוח חשבון בנק בישראל ועוד. לכן, חשוב לשמור על התיעוד.

חשוב לציין כי החל משנת 2025 יש אפשרות לקבל פטור מהגשת דוח שנתי על השקעות בנכסים דיגיטליים (החלטת ממשלה מס’ 204 בנושא פטור מהגשת דיווח על קריפטו מיום 24.2.2023), והתנאי המרכזי לקבלת הפטור הוא מסחר בקריפטו באמצעות פלטפורמות מפוקחות בישראל בלבד, ותקרת המחזור השנתי המאפשרת קבלת פטור הינה 2,810,000 ₪ נכון לשנת 2024.

דגשים חשובים לניהול רישום ותיעוד נאותים:

  1. לשמור על אסמכתאות – עליכם לשמור היטב אישורים על כל פעולה ומסמכים הנוגעים למחיר הרכישה, מחיר מכירה, עמלות ששילמתם וכו’. במקרים מסוימים רשות המיסים דורשת מהנישומים להציג ראיות חד משמעיות לכן יש לשמור על אסמכתאות.
  2. ניטור פעולות והנהלת חשבונות תקופתית – נפח העסקאות והיקף הפעולות בקריפטו עשוי להיות גדול לכן עליכם להקפיד על דיווח מסודר ותקני באופן שוטף וקבוע.
  3. התייעצות על מומחה – בשל מורכבות הנושא והשינויים התדירים ברגולציה חשוב להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס המבינים בתחום הקריפטו.

אתגרים ופתרונות: איך מתמודדים עם הקשיים בקריפטו?

  • קושי באיתור מידע על עסקאות קריפטו – מומלץ לנהל מעקב חודשי קפדני וקבוע אחר העסקאות בקריפטו, וחשוב לשמור על כל האסמכתאות מהפלטפורמות המפוקחות.
  • מעקב אחר עסקאות מפוזרות במספר ארנקים/בורסות – אחד הקשיים במסחר בקריפטו הוא ריבוי עסקאות המפוזרות במספר ארנקים ובורסות. לכן יש לנהל מעקב חודשי ולשמור את כל האסמכתאות.
  • קביעת שווי הוגן של נכסי קריפטו – חשוב לעקוב אחר שערי המטבע, עמלות, תאריכי רכישה ומכירה, תאריכי המרות בין מטבעות קריפטו שונים ועוד, כדי למנוע עיוותים במיסוי קריפטו.
  • התמודדות עם שינויים תכופים בחוקים ובתקנות – אחד מהאתגרים במסחר בקריפטו הוא התמודדות עם שינויים תכופים בחקיקה, מאחר שהשינויים התכופים יוצרים אי ודאות ומקשים על המשקיעים הפועלים בתחום, ובנוסף אי הוודאות מקשה על תכנוני מס אופטימליים.
  • הקושי עם הבנקים – ידוע כי הבנקים בישראל מערימים קשיים רבים על מי שמחזיק וסוחר בנכסים דיגיטליים כמו מטבעות קריפטוגרפים, למרות ההנחיות הברורות של בנק ישראל. הבנקים חוששים מהסיכון הכרוך בקריפטו, לכן הם מטילים את חובת ההוכחת על הלקוחות והם נוטים לייצר דרישות להוכחות אמינות על מקור הכסף, דבר העלול להביא לעלויות נוספות כמו חוות דעת מיועץ מומחה, ולמעשה התנהלות הבנקים מבריחה את המשקיעים.

תכנון מס: איך אפשר למזער את חבות המס בצורה חוקית?

בכדי להקטין את חבות המס מומלץ לערוך תכנון מס מראש, המותאם לחוקי המס המקומיים. תכנון מס בתחום הקריפטו מתמקד בעיקר בשימוש מושכל בחוקים הקיימים ובמימוש הקלות והטבות אפשריות כדי להפחית את חבות המס בדרך לגיטימית. כמו כן, עליכם להימנע מפעולות שמטרתן העיקרית היא להעלים מס או להגיש דיווח כוזב מאחר שזו עבירה פלילית חמורה.


טיפים לתכנון מס חוקי בתחום הקריפטו:

  • תזמון מכירות כאשר צפוי רווח הון משמעותי באותה שנת מס. במקרים מסוימים כדאי לדחות את מימוש הרווח לשנת מס שבה יש לנישום הכנסות נמוכות יותר.
  • קיזוז הפסדים כנגד רווחי הון, בהתאם למגבלות הקבועות בחוק.
  • שימוש במכשירים פיננסיים מתאימים.

איך משרד רואי חשבון זיו שיפר ושות’ יכול לסייע?

מורכבות הנושא של מיסוי קריפטו וחובת הדיווח העדכנית בישראל מחייבים ידע מקצועי מקיף, וכדי לדווח נכון ולהימנע מחקירות של רשות המיסים ומאישום בעבירה פלילית, יש לתעד את כל עסקאות המסחר וההמרה במטבעות דיגיטליים, בכל הזירות.

משרד רואי חשבון זיו שיפר ושות’ מתמחה במיסוי קריפטו ומציע מעטפת שירותים רחבה הכוללת ייעוץ מקצועי, תכנון מס לגיטימי, ניהול ורישום עסקאות קריפטו בפלטפורמות השונות, הכנת והגשת דוחות מס שנתיים וייצוג מול רשות המיסים.

למידע נוסף, לייעוץ מקצועי בנושא ולהקטנת חבות המס בדרך לגיטימית – אנא צרו קשר עם משרד רו”ח זיו שיפר ושות’.

היכנסו למאמרים מקצועיים נוספים

המאמר מאת רו"ח יורם שיפר

שותף מנהל במשרד רואי החשבון "זיו שיפר ושות – רואי חשבון". רו"ח יורם שיפר הינו יזם אינטרנט בלתי נלאה, מפתח המערכת UCAN2 , invoice4u ועוד כמה וכמה מערכות שנועדו לעזור לבעלי עסקים לעוף אל עבר הזריחה. הוא גם מנגן על חצוצרה, מופיע עם תזמורת כלי הנשיפה כלים שלובים, נשוי, אב ל 3 ילדים ובסך הכול ממש שמח בחלקו.

סניפים
חיפה
יוחנן הסנדלר 20, חיפה
תל אביב
רח' חומה ומגדל 16 בית יואל קומה 1
טבריה
רח' יוחנן בן זכאי 41 טבריה